Autófóliázás

Autófóliázás

LLumar Sötétítő - Hővédő Fóliák

LLumar hővédő autófólia sorozat

A LLumar ATR autófólia sorozat hővédelem céljára lett kifejlesztve. Az ATR sorozatból válogathatunk az egészen sötét 5%-os fényáteresztéssel rendelkező árnyalattól az egészen világos 50%-os fényáteresztésig. Az árnyalatok között árban nincs eltérés, teljesítményben azonban már tapasztalhatunk. A legsötétebb árnyalat 70%-os hővédelemmel (teljes napenergia visszaverés) rendelkezik. Az autófóliákat ránézésre nehéz megkülönböztetni egymástól, a teljesítményadatokon azonban jól látszik, mitől hővédő autófólia a hővédő autófólia. A LLumar szimplán belátásvédelemre kifejlesztett ATC05-ös autófóliája csupán 44%-os hővédelemmel rendelkezik, melynek majdnem duplájára képes az ATR05-ös autófólia. Termékünkre 10 év gyártói garancia vonatkozik, élettartama azonban ezt az időd jóval meghaladja.

Speciális LLumar autófóliák

Biztonsági autófólia töréstesztje

Biztonsági autófóliák

A biztonsági autófóliák üvegtöréssel járó baleset során egyben tartják az üveget, ahelyett hogy az arcunkba robbanna az üveg. A fóliától nem lesz áthatolhatatlan golyóálló üvegünk, azonban videóinkból is látszik, mennyivel strapabíróbbá válik használatával az autó üvege. Dél-Afrikában például nagy népszerűségnek örvendenek a LLumar biztonsági autófóliák, hiszen védelmet nyújtanak a rablók ellen. Dél-Afrikában ugyanis nagyon gyakori az autók feltörése, kirablása.

Speciális UV-védő autófóliák

A LLumar autófóliák kivétel nélkül minimum 99%-os UV visszaverő képességgel rendelkeznek. Léteznek teljesen átlátszó, speciális UV védő fóliáink, melyek a jogszabályoknak megfelelően akár az első oldalsó ablakokra is felszerelhetőek. A legfontosabb azonban az, hogy óvjuk gyermekeinket a káros UV sugaraktól még az autóban is, hiszen az Ő bőrük még sokkal érzékenyebb, mint egy felnőtt emberé.

Hővédő ablakfólia jégkocka teszt

LLumar AIR sorozat - világos hővédő autófóliák

A LLumar AIR sorozatát - ahogy a nevéből is látszik: air = levegő - világos autófóliák alkotják. Az AIR sorozat különlegessége, hogy magas fényáteresztés mellett képes hővédelmet biztosítani, köszönhetően a speciális nanokerámiás gyártási technológiának. A sorozatot három típus alkotja: AIR 75 (zöldes), AIR 80 (kékes), AIR 90 (teljesen világos). Miért van szükség ezekre a világos fóliákra? A válaszról lentebb olvashat, az autófóliázás jogszabályai részben.

Videónkban az AIR 80 épületüvegre készült változata a LLumar THE 80-as látható.

Az autófóliázás szabályai

"...B oszlop mögött bármilyen, előtte 70%-os fényáteresztés..."

Magyarországon az autóüveg fólia, műbizonylat köteles alkatrésznek minősül. Az autófóliákat bevizsgálják, minősítési számot kapnak. Ezt a számot jól látható módon fel kell tüntetni a fólián, pontosabban a fólia és az üveg között. A műbizonylaton kívül a fólia fényáteresztésére is vonatkoznak szabályok: a “B” oszlop mögött üvegfelületekre bármilyen árnyalatú minősített fólia kerülhet, előtte azonban a megengedett fényáteresztés (az üveg és a fólia együttes fényáteresztése) csupán 70%-os.

Vezető melletti és előtti üvegek 70% fölötti fényáteresztési értékkel kell rendelkezzenek

Közösségi oldalaink


Kövesd facebook oldalunkat és egyéb közösségi csatornáinkat új tartalmakért!